Efteråret er over os, hvilket betyder friske gåture i de brunrødlige nuancer og varme drikke indenfor når det regner.

I år holder vi efterårsferie hjemme for at koble helt af og være sammen med familie og venner.

Derfor har vi samlet nogle af vores yndlings aktiviteter i Aarhus, der er perfekte til efterårsferien – og så er de gratis.

Dyrehaven

Faktisk var vi for første gang i dyrehaven i sidste weekend, men det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi tager syd for Aarhus til det naturskønne område omkring Marselisborg.

Først gik vi i skoven langs kysten, hvor man hele tiden kunne se ud til vandet. Det regnede en smule på vores gåtur, men heldigvis kunne vi stå i ly af de største trækroner.

Derefter gik vi ind i selve dyrehaven, hvor man kan komme helt tæt på hjorte og dådyr. Vi oplevede et par stykker på nært hold – endda uden at have mad med.

Dyrehaven Aarhus

Hvis man vil fodre dem anbefaler de, at man tager gulerødder eller æbler med.

Dyrehaven Aarhus

Uanset alder og præferencer, så er haven et besøg værd. Vi vil anbefale, at man kombinere besøget i dyrehaven med en længere tur i Marselisborg skov, fordi naturen i området har endnu mere at byde på.

Dokk1

Havnens grå perle – Dokk1 eller Dokken, som den i folkemunde bliver kaldt – er en sikker vinder til efterårsferien.

Dokk 1 Aarhus

Hvis det danske vejr viser sig fra sin værste side med kold blæst, regn og sjask, så søg ly på Dokken, der er Aarhus’ kulturhus med bibliotek.

Her kan du slå dig ned med en god bog, et brætspil, en avis eller et blad med udsigt ud til vandet og resten af havnefronten.

Dokk 1 Aarhus

Til den kaffetørstige eller den søde tand, så er der også mulighed for at købe forsyninger i caféen.

Vi laver ofte skolearbejde på biblioteket, men stedet er oplagt til fordybelse i mange afskygninger.

På Dokk1 afholdes også mange spændende arrangementer, som er værd at holde sig opdateret på. Se mere om det her.

Botanisk have og Væksthusene

Botanisk have er ét minuts gang fra vores lejlighed, så det er nærmest blevet vores baghave, hvor vi flere gange om ugen går ture eller cykler igennem ned til midtbyen.

Hvis vejret er til det er botanisk have perfekt til mindre gåture. Medbring termokande med te eller kaffe og find den hemmelige bænk ved søen.

I hjertet af botanisk have er Væksthusene, hvor man kommer på en lille rejse rundt i verdens afkroge. Personligt er jeg ret begejstret for ørkenrummet, der er fyldt med kaktusser og sukkulenter.

Væksthusene Aarhus

Væksthusene Aarhus

I det største drivhus flyver der sommerfugle rundt, og man føler sig lige pludselig langt væk hjemmefra.

Væksthusene Aarhus

Der er små skilte om de forskellige planter, og så er personalet dernede altid imødekommende. De vil hellere end gerne svare på spørgsmål fra nysgerrige besøgende.

Gå på opdagelse i egen by

Selvom ferien ikke skal tilbringes i en pulserende storby eller på en hvid sandstrand, så er der stadig mulighed for at få gode oplevelser, der ikke behøver at koster så meget.

Dokk1 aarhus

På Dokk1 kan man også sidde udenfor, hvis efterårsvejret viser sig fra sin gode side.

Vi er blevet bedre til at gå på opdagelse i Aarhus og benytte os af byens mange muligheder for at dyrke natur og kultur. Især har vi også fået øjnene op for at søge væk fra midtbyen og finde steder, hvor der ikke fyldt med mennesker og butikker.

Vores budskab er, at gå ud og søge oplevelser i sin egen by eller nærområde.

Til en start er det godt at finde arrangementer, parker, skove eller tage cyklen til et sted man ikke har været før.

God tur!