Så har jeg været hjemme i nogle uger – og er klar til at kigge videre på Europa! Vi havde nogle fantastiske ture i februar – og nu er det tid til at komme afsted igen. De ukrainske handelsmænd fik sat nogle tanker i gang hos mig og nu skal jeg til Ukraine; rejsens endelige destination.

Inden jeg rammer Ukraine, går rejsen til Ungarn, Slovakiet og Polen. Det er endnu uvist om turen ligefrem slutter i Sydukraiske Odessa – jeg kan næppe lade være med at tage til Moldova, nu hvor jeg er kommet så tæt på.

Det er ikke hver dag man har muligheden for at besøge O-zones hjemland!

Tilbage til Budapestbudapest i februar

Budapest er en af de fedeste og flotteste byer, jeg har været i. Der var et pulserende natteliv, søde mennesker, god mad og utroligt smukke seværdigheder.

Så meget, at jeg umuligt nåede at se det hele. Der går også billige fly til Budapest, hvilket bestemt også er en stor fordel.

Det vigtigste ift. Budapest er imidlertid lokationen – tæt på alt det som jeg gerne vil se.

Bratislava – Ljubljanas slovakiske pendant?

Jeg nød min tid i Ljubljana meget, og jeg håber på at støde på en lignende oplevelse i Bratislava i Slovakiet. Byen er ikke så stor, og den ligger i et lille land. Måske jeg kan finde et museum om Peter Sagan?

Spøg til side – det bliver en god by.

Wien?

Hvorvidt jeg vælger at tage til Wien kommer an på en række forskellige ting: transport, pris, men mest af alt glæder jeg mig til at høre fra andre rejsende i området. Holdninger er i hvert fald meget delte omkring byen – den er sikker. Alligevel kan jeg ikke lade være med at lade mig drage med af Billy Joels sang, Vienna.

Zakopane – polens største skisportssted, sommerresidens for kunstnertyper

Zakopane er et af de steder som jeg glæder mig allermest til på hele turen. Jeg håber på at ramme stedet på nogle gode dage med masser af sol. Jeg kan i hvert fald godt lide idéen om at slappe af i smukke omgivelser og gå nogle lange ture i de stejle bjerge.

Endelig Krakow

Siden den afsluttende enkeltstart i cykelløbet Polen Rundt sidste efterår har det stået klart: Jeg skulle til Krakow – og det snarest muligt. Jeg har flere gange planlagt at tage turen, men der er kommet arrangementer og andre rejser i vejen hver eneste gang. Der er ikke længere noget der står i vejen – og jeg kan skrive det:

Jeg skal til Krakow.

Er Ukraine sikkert?

Efter Krakow drager jeg øst på og efter et eventuelt stop i det østlige Polen bevæger jeg mig ind i Ukraine: Et land der ikke ligefrem er kendt for sin spirende turisme i øjeblikket.

I forhold til spørgsmålet ovenover, så mener udenrigsministeriet, at det er sikkert så længe man holder sig fra de østligste dele af landet.

Derfor burde sikkerheden ikke være en forhindring på min tur til Kiev og ned til Odessa. På vejen har jeg tænkt mig at besøge den Vestukrainske by Lviv, der også skulle være åh-så-seværdig.

Kiev og området omkring skulle også være noget af det flotteste i hele Eks-Sovjet – det bliver godt at se!

Muligvis tager jeg også en smuttur til Tjernobyl, men det kommer an på så meget.

Fra Odessa

Planen er i øjeblikket, at rejsen ender i Odessa, men jeg tager nok ikke direkte hjem derfra. Jeg vil også gerne til Moldova, men nu må vi se – den tid, den sorg. Nu glæder jeg mig bare til at komme afsted.

Kommenter endelig med forslag, advarsler eller flinke ord!

Lad det nu blive godt

Man kan ikke undgå at være lidt nervøs. Men flybilletten er bestilt – og jeg har reserveret den første nat i Budapest.

Som altid er alle planerne kun foreløbige – forhåbentligt dukker der noget endnu mere spændende op undervejs. For nu vil jeg bare glæde mig! Jeg ser frem til de mange steder.

Jeg har bevæbnet mig med en ebogs-udgave af Lonely Planets “Eastern Europe”, så jeg forhåbentlig kan komme til at skrive endnu bedre indlæg.