Er du også game på seks-timers bolleri? Ikke? Så undgå Hamborg. Læs hvorfor her.

Ej. Vi (min kæreste og jeg) har for nyligt været på en nytårstur til Hamburg. Vi fik set den fine by, kigget i små, nuttede butikker samt spist og lavet lækker mad. Overordnet set var det på trods af gråt vejr en vildt god tur.

Hamborg tur/retur: Bus derudaf!

Ift. at komme til Hamborg valgte vi at tage bussen. Vi hoppede på Eurolines’ lørdag morgen klokken 8-bus til Holland.

Vi havde på forhånd været i tvivl om, hvad der gav bedst mening. Fly? Bus? Tog? Bil? Valget faldt på bus, eftersom det kun tog seks timer og i alt blev 355 kr. pr. person t/r. Det var helt sikkert det værd. Bussen blev hurtigt lastet, chaufførerne virkede erfarne (de snakkede i øvrigt hverken dansk eller engelsk, men de skulle jo heller ikke ligefrem holde nytårstalen), de havde WiFi (bedre end Norwegians, men sats ikke på at streame Netflix i HD) og så var sæderne ikke mindst komfortable.

Den ene chauffør var i øvrigt helt vildt glad for at råbe relativt højt, hvilket også var en lidt interessant oplevelse…

Hvis du gerne vil læse lidt mere om at køre bus til Hamborg, har jeg lavet et indlæg om emnet her.

Men ja; det gik glimrende! Vi kom frem og fik vores kufferter.

På samme måde gik det på hjemturen, hvor vores chauffør dog virkede en smule træt.

Selvom det selvfølgelig kommer an på dit budget, hvilken transportform du skal vælge, så er bus helt klart ikke noget du bør udelukke. Det er markant billigere end de øvrige muligheder (se sammenligning herunder), og komforten er (i hvert fald hos Eurolines) højere end hos samtlige lavpris-flyselskaber.

Hvad skal man se i Hamborg?

Generelt er en af Hamborgs store styrker de små butikker, der ligger side om side med luksusbutikker (tænk gentrificering a la Vesterbro — bare hurtigere). De er både spændende at se på, og har ting som er til at betale. Eksempelvis købte jeg denne skjorte i en butik, der måske lige var en halv tand for vintage til mig:

Udover det var der også nogle fine seværdigheder, der bestemt var værd at se. Dem har jeg skrevet om i dette indlæg.

Det er vinter. Grå vinter.

Det er vinter i Nordeuropa, og det kunne man godt mærke på vores tur: Det var iskoldt.

Selvom dette selvfølgelig betød tykke jakker og store halstørklæder, så var der alligevel også fordele forbundet med kulden. Eksempelvis oplevede vi det fantastiske julemarked i Hamborg, der var vildt charmerende – også selvom vi havde holdt juleaften nogle få dage før afrejse.

Generelt ligger Hamborg så tæt på Danmark, at der ikke er den helt store forskel, men vi gik dog glip af den tåge, der lå over store dele af Danmark på nytårsaften i år: Positivt!

Hotel i Hamborg – hvilke muligheder?

Vi kom relativt sent i gang med at forberede vores tur til Hamborg, hvilket betød at vi først bestilte vores AirBnB midt i december. Dette kan IKKE anbefales, når man skal gøre det over en højtid. Vi skrev til en 10-12 forskellige fra AirBnB og det lykkedes os først at finde noget, da vi rykkede lidt væk fra centrum med vores søgning…men jaja.

Vi havde på forhånd bestemt os for, at vi gerne ville have et værelse på AirBnB, så vi kunne spare nogle penge. Dels er det billigere at bo på AirBnB, dels havde vi et lækkert køkken til rådighed, hvor vi uden videre kunne lave god mad.

Vi betalte ca. 1000 kr. pr. person og så fik vi ellers et lækkert værelse i en del af hamborg, der hedder. Det ligger ca. fire stop med metroen fra centrum, så det var bestemt til at overskue.

Hvis ikke vi havde fået fat i en AirBnB, havde hotel også været en mulighed. Jeg har også skrevet dette indlæg om at finde et hotel i Hamborg, da det ofte er en jungle.

Seks timers bolleri – hvad?!

Det valgte tyskerne i værelset ved siden af at gøre på vores sidste nat. Seks timer. Mindst – de var nemlig ikke stoppet, da vi gik klokken syv om morgenen. Enten havde de gang i løjerne hele natten – eller også havde de overordentligt svært ved at få en meget forkølet hund til at stoppe med gø hæst.