Mormor og jeg kunne hverken overskue at gå i heden, eller at klare os igennem den fuldkommen vanvittige trafik (se videoen herunder). Vi tog en guidet tour rundt til alle seværdigheder i Ho Chi Minh City.

Krigsmindemuseet

krigsmindemuseet saigon

Ingen tvivl – den vigtigste seværdighed i hele Vietnam for mit vedkommende og alene besøget hertil gjorde at stoppet i Ho Chi Minh City gav mening. Det er en stor samling af støtteerklæringer til Vietnam fra hele verden, indsigt i Ho Chi Minhs livog skræmmende billeder fra krigen, der stadig står printet på min nethinde.

En stor oplevelse – både på et historisk analytisk plan, men i den grad også på et generelt humanistisk plan.

spidsen af en jetjager

De sørger for at beskytte spidsen af jetjageren…

Genforeningspaladset

Bygget som regeringsbygning til den fransk-støttede præsident i Sydvietnam midt i 1800-tallet, herefter genopført i midten af det forrige århundrede (efter bombninger af amerikanerne).

Stedet fungerer i dag som museum og der en masse baggrundsviden gemt. Hvis du går meget op i Vietnams politiske historie skal du forbi
her med en guide – ellers kan det godt skippes.

hoi truong thong nhat

genforeningspaladset vietnam

Postkontoret og kirken

Postkontoret var en af de ting som mormor huskede allertydeligst fra Ho Chi Minh City. Det er også meget prægtigt og stor flot, centralt lige ved siden af den store katolske kirke. Her skal du helt sikkert en tur forbi!

den katolske kirke i ho chi minh

postkontoret i saigon

Handicappede arbejdere

Et salgstrick under bæltestedet. Det var min første tanke. Deres præstation på stedet var dog så overbevisende, at jeg ente med at købe min største souvenir her.

Vi fik indsigt i den komplicerede proces, hvormed man knuste æggeskaller, farvede dem og lakerede dem. Alt arbejde udført at handicappede.

Jeg kunne ikke stå for det enkle motiv.

souvenir fra sydvietnam

Hvis du er kunstinteresseret skal du helt sikkert forbi, men mange vil få noget ud af det – og måske forelske sig i et…

Hvis det er svindel, så svindler de godt.

Pagoden

Pagoden skal helt sikkert også ses. Den ligger centralt i byen, men alligevel i rolige omgivelser.

En særlig, religiøs stemning, som jeg ikke stødte på ret mange gange i løbet af vores tid i Hcmc. Helt klart et besøg værd, når du har været forbi Krigsmuseet.

Cua Bac-markedet

Vi boede lige ved siden af det store Cua Bac-marked

Her var der turistlort i så lange baner, at det halve kunne have været nok. Men vi fik et par halstørklæder til mormor,så helt spildt var den halve time under tag med en intens lugt af lungten fisk da ikke!

Jeg vil ikke anbefale det, hvis man allerede har travet markederne i Hoi An og Huè eller et lignende sted tynde, men helt sikkert en oplevelse, man ikke må misse, hvis man har

Vi spiste også dernede på vores sidste aften, hvor vi fik god mad i larmende, levende omgivelse: “sikke en leben” sagde mormor gentagne gange.

Pho2000

En “seværdighed” jeg havde været ked af at misse var turen på Pho2000: Restauranten hvor Clinton spiste nudelsuppe (pho)

Utroligt travlt sted flydt med turister, om ens jeg var heldig nok til at støde på en lokal programmør, der arbejdede for Ericsson.

Få kombineret frokost og sightseeing: Nudelsuppe hos Pho2000.

Mekongdeltaet

Havde vi haft en dag mere (eller var jeg kommet på det en dag tidligere) så havde vi brugt en dag på at besøge mekong-deltaet.

Det var ikke ret dyrt, ikke ret langt væk og skulle efter sigende være en af de flotteste ting at se. Tag dertil og fortæl om turen her!

Saigon Pub Crawl

Den bedste aften i byen. Sådan beskrev de tre australiere jeg mødte i Hoi An deres aften på pubcrawl i Ho Chi Minh City. Jeg skulle ikke gå glip af det!

Jeg endte med at måtte tage en taxa (for en tier….) og lede et stykke tid, men så var det der også! Pubcrawl. Købte min hat (og adgangsbillet) for 110.000 dong, fik så serveret øl og gratis shots i selskab med…. Tre nye australiere.

Det var en sjov og god aften og hvis du skal i byen som backpacker, så er der intet bedre sted at starte end her. Det er også anbefalet på TripAdvisor.

Grønne områder

Vi kom også forbi parken, der ligger ved_. Her var der ligesom hanoi gang i gaderne og fyldt med lærongsparate vietnamesere. Blandt andet mødte jeg en pige, der skulle til New Mexico og studere. Meget interessant og en dejlig uformel og uforpligtende måde at komme i kontakt med de lokale.

Selvom Ho Chi Minh City ikke var den smukkeste by på vores tur, var der stadig rigeligt at se på.