1. Bergamo lufthavn fungerer!

Lækker og hurtig flyvetur samt en hurtig bus fra Bergamo lufthavn til Milano Centrum. Der var absolut ingen problemer i at flyve til Bergamo lufthavn, selvom den ligger et stykke udenfor Milano. Den iranske projektleder, jeg havde mødt på flyet betalte 5 euro, hoppede på bussen og var inde i centrum på en time.

Udover at det gik hurtigt og uden problemer var det også utroligt smukt at flyve over de smukke alper.

udsigten over de smukke alper fra fly til milano

smuk udsigt fra ryanair fly

2. Alle har pæne sko i Milano

Metroen er fyldt med pæne sko – hele dagen. Det er ikke uden grund, at Milano anses for at være modens højborg. Man skal heller ikke lede ret længe for at finde en Prada-, Gucci-, Versace- eller Louis Vuitton-butik – de ligger på alle centrale placeringer i byen.

3. Milano har ingen “Free Walking Tour”

Det måtte jeg og 25 andre turister sande, efter at have ventet forgæves i en halv time. Du kan se på turens hjemmeside her, at den burde gå hver dag. Det gjorde den ikke den dag.

Men at møde op dannede alligevel grundlag for at møde nogle flinke mennesker og bruge dagen sammen med. To australiere og en columbianer med meget forskellige baggrunde. (Sygeplejeskestuderende, au pair-arbejdende og specialeskrivende – god dynamik!)

luini bager - bedste restaurant milano

Sammen med de andre var vi blandt andet på det lækre Luini bageri, der ligger lige ved siden

4. Milanos seværdigheder er betagende

Wow.

600 år! så lang tid tog den at bygge. Hele centrum er utroligt flot og æstetisk. For mig var det det, der gjorde Milano værd at besøge.

centrale station i milano

Milano har også en af Europas største og flottest udsmykkede centralstationer: Centrale Station. Der er Wifi over hele bygningen – som et af de eneste offentlige steder i hele Norditalien.

park ved sforza

sforza castle sforza slottet

Det perfekte til at slappe af. Helt centralt og idyllisk. SIkkert fyldt med turister om sommeren…

Gallaria Vittorio Emanuele II

smuk udsmykning centralt i byen

Lige ved siden af Duomoen ligger de smukke gallerier. Detaljegraden er slående!

smukke il duomo sevaerdighed norditalien

Den er ikke til at komme udenom….wow! Domkirken i Milano.

4,5. Il Duomo lukker klokken 18, også selvom der står klokken 19 på skiltene

…derfor kom jeg ikke indenfor. Dumt af mig at udskyde det, endnu dummere af dem at have et forkert tidspunkt stående på internettet OG på samtlige spisesedler.

5. Metrosystemer er ikke min styrke

Antallet af gange hvor jeg vandrede forvildet rundt på metrostationen var lidt for stort. Mit råd: Tag det lidt mere stille og roligt, brug et kort og sæt en god del tid af til at komme rundt. Mange af metrostationerne i Milano ligger langt under jorden, og det kan derfor tage op til fem minutter at nå frem til din linje.

Det er nærved umuligt at komme udenom offentlig transport, når man bevæger sig i Milano. Byen er spredt ret meget ud. En god løsning for mig var at investere 4,5 euro i et 24-timers pas og så kunne jeg ellers køre lige så tosset jeg ville.

6. Ikke alle hostels i Milano funker 100

Jeg boede i første omgang på Lumiere Hostel. Jeg fandt ud af, at det var relativt langt udenfor centrum, lå relativt langt fra metrostationen og så lugtede personalet relativt kraftigt af spiritus. Men jaja – det var en oplevelse, og jeg skiftede bare til New Generation Hostel Urban Città Studi dagen efter, som i langt højere grad kan anbefales.

bedste hostel milano

udsigten fra hostel i milano

Kort vurdering: Milano som destination

Milano er ikke den optimale backpacking-destination. Der er nogle flotte, unikke bygninger og metrosystemet fungerer udmærket, men byen er spredt ud over et stort område, og jeg måtte køre i metro meget ofte for at komme rundt.

Generelt er alting ret dyrt og personalet på hostelsene er ikke så høflige (hørte jeg også fra flere af de andre…), hvilket heller ikke taler til byens fordel. Jeg kunne godt finde på at besøge byen igen, fordi den ligger i et så smukt område og har meget kulturelt at byde på – også selvom man ikke går op i mode.