“Du vil da ikke afsted med sådan en gammel dame som mig” sagde mormor, da vi snakkede om at rejse i sommers.

Jo – det ville jeg. Og nu er vi afsted!

Her er en kort beskrivelse af vores rejse samt en beskrivelse af ankomsten. Undervejs vil dette indlæg blive opdateret med links til indlæg andre indlæg.

Kort om turen: De fire dele

Turen består af fire ben: tre dage i Hanoi, tre dage i Hue, fire dage i Hoi an og tre dage i Ho Chi Minh city til sidst.

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad. Jeg vil skrive et indlæg for hver dag jeg er der og så linke til det herfra.
Her glæder jeg mig specielt til vanddukketeater og til at stifte bekendtskab med nogle af de mange markeder.

Hanoi var vel nok min favoritby! Der var så meget at se og alting var nyt og spændende. Mens vi var i Hanoi fik jeg skrevet hele fire indlæg. Jeg skrev, hvordan vi var ankommet til Vietnam (her), om vores første dag i Vietnam, hvor vi så Hanois gamle by. Vi så også Temple of Literature og jeg fik set på Hanois natteliv.

Den sidste dag så vi blandt andet Ho Chi Minhs mausoleum og vanddukketeater.

Togturen! Hanoi til Hué med tog

Efter Hanoi skal vi tage nattoget. Det bliver sjovt at køre i tog igen – desværre er det mørkt det meste af tiden, men sådan et det.

Togturen i Vietnam fik jeg også skrevet kort om her.

Hue

Endnu en by i det centrale Vietnam. Her glæder jeg mig blandt andet til at smage den vietnamesisk-danske øl Huda (hue + Danmark).

Hue er også kendt som Kongebyen, så jeg glæder mig til at se nogle flotte templer.

Fra Hué blev det til ét massivt indlæg – spækfyldt med opvelevelser. Vi så både kongebyen og den demilitariserede zone.

Hoi an

Hoi an skulle være en meget smuk og hyggelig by (i Turen går til Vietnam sammenlignes den med Skagen) og vores hotel ser hyggeligt og traditionelt ud.

Jeg glæder mig til at se den gamle bydel, hvor der ingen biler er.

Hoi Ans gamle bydel skuffede, men vi havde nogle gode dage. Læs om Hoi An her og vores madlavningskursus her.

Ho Chi Minh City

Ho chi Minh city er vores sidste destination. Ligesom Hanoi er det en kæmpe metropol med 6,6 millioner indbyggere.

Her glæder mig blandt til at se det vulgære tempel.

Fra København til Hanoi

20160116_184254

Vi rejste fredag aften fra København og ankom her til formiddag (dansk tid) til Vietnam. Hvor er her smukt og anderledes.

Flyoplevelsen forløb overordnet set lige efter bogen. Vi skulle først flyve til London med British, Airways, så fra London til Hong Kong med Cathay Pacific og fra Hong Kong til Hanoi med Dragonair.

Jeg havde på forhånd været bekymret for at rejsen skulle komme til at være for lang – specielt for min mormor. Men vi fik sovet store dele af den lange flyvetur, snakket og læst lidt på de kortere strækninger – og spist en masse mad.

Om flyselskaberne

British Airways var gode og professionelle – vi havde mulighed for at få drinks, og fik serveret nogle gode boller, der smagte så lækkert at mormor blev overbevist om at spise kagen til efter min anbefaling.

Cathay Pacific var også gode. Det var en længere rejse, så der var underholdningssystem i sæder, puder, tæpper med videre. Selvom de ikke havde alle de nyeste film, var der underholdning nok. Vi brugte som sagt det meste tid på at sove, mens jeg også fik læst min bog færdig.
Overordnet set var det en anbefalelsesværdig rejseoplevelse.

Dragonair fik fragtet os det sidste stykke. Her fik vi serveret lidt let mad, vand og en kop te. Alt sammen meget lækkert – fly mad med et asiatisk twist:

flymad fra dragonair

Vi havde ingen uventede forsinkelser og vi havde styr på alle skiftene, det var godt og gik gnidningsfrit (bortset fra enkelte udfordringer i security)

Hong Kong lufthavn

Jeg havde for sin vis glædet mig til at se metropolen Hong Kong fra luften
Det blev der ikke meget af…

udsigten over hong kong lufthavn

Der var både en vinge og en tyk tåge i vejen. Jeg håber udsigten er lidt bedre, når vi kommer forbi på hjemturen…

Lufthavnen var dog et relativt interessant bekendtskab. Fyldt med mange mennesker med forskellige mål. Blandt andet skulle man for at komme ind i lufthavnen gå igennem en temperaturmåler, så man ikke kunne komme ind med feber.

Der havde også sneget sig en lille dansk godte ind:

danske godter i hong kong

Reklamematerialet er det samme:

reklame i hong kong

Hvide, vestlige børn!

Ankomsten til Hanoi

“Wow! Her er godt nok lavet meget om” udbrød mormor i sekundet efter vores nedstigning fra flyveren.

Skinnende stengulv og søjler. Det var betagende – og på en eller anden måde ret overraskende. Vi fik hurtigt fat i vores kufferter og blev så modtaget af en chauffør iført en nydelig smoking. (Jeg fik desværre ikke fotograferet ham…)

Han kørte os så gennem den kaotiske trafik. Det tog cirka 45 minutter – men så var vi også midt inde i den gamle bydel!

Her blev vi modtaget godt på hotellet med kold citron te – den var ret sød, men ellers var alting godt. Lige indtil…

Vi skulle skifte hotel. Der var noget galt med vandet i vores oprindelige hotelværelse, så vi skulle have et værelse på søsterhotellet, der lå 5 minutters gang væk.

Fem minutter gang. Et godt kvarter i taxaen. Da jeg spurgte den flinke hotelreceptionist, hvad der foregik, svarede hun, at hun gjorde turen lidt længere, så det var det værd for taxichaufføren. Men frem kom vi! Vi fik vores værelse, hvor der lå lækkert frugt klar:

frisk frugt fra vietnam

Så var det ellers tid til aftensmad – og så i seng.

mormor og vietnamesisk øl

Om vores tur til Vietnam

Jeg er på tur med min mormor, der to (måske nok tre) gange tidligere har været i Vietnam. Nu skal jeg introduceres.

Vi har bestilt vores rejse gennem rejseselskabet CC-travel, der har gjort det godt og enkelt for os indtil videre. De har planlagt turene mellem vores destinationer, booket hotellerne og fungerer som sikkerhedsnet under rejsen. Vi sørger selv for at skabe indhold i dagene. I morgen skal vi også mødes med deres vietnamesiske guide.

Selvom jeg generelt ikke bryder mig om at kigge så meget på billeder og tourguides lige inden afrejse (jeg kan bedst lide at bruge blogs og bøger som inspiration på lang sigt og som guides under min tur) så har vi alligevel haft fat i Turen går til Vietnam og jeg har forberedt mig lidt på turen.

Afsluttende

Nu sidder jeg her 6000 km hjemmefra. Skal til at proppe ørepropperne i og gå i seng.

Hvor jeg dog glæder mig til i morgen. Og i overmorgen. Og dagen efter.