Titlen er måske overdrevet.

Men Venedig er smuk.

Derfor er den desværre også overrendt af selfiestick-styrende turister.

Venedig er en af de smukkeste, mest idylliske byer som jeg har været i. Samtidig er den også en af de allerværste turistfælder, jeg har oplevet. Det var en blandet følelse at gå gennem de snørklede gader. Men unik – det var den.

Det er umuligt ikke at lade sige betage og imponere af Venedigs skønhed. Det som jeg bed allermest mærke i, kan man dog ikke se ud fra billederne: Lyden. Der var ingen biler og det kunne høres. Eller måske snarere ikke høres – dejligt.

Overbesøgt – men wow

Jeg var i Venedig tre graders varme og overskyet vejr en stor del af tiden. Byen var stadig summende af turister, der sejlede, sad og gik rundt i byens gader. Det er til at forstå, at Venedig står så højt på listen for mange mennesker. Der er noget unikt over stemningen – og ikke mindst lyden i byen. Lige så snart man kom væk fra de største seværdigheder og man fik lidt mere plads udviklede det sig til en af de bedste byer at være i. Ro og idyl.

På den måde var Venedig en positiv oplevelse, som jeg gerne vil gentage – men næste gang ikke alene 🙂

Kinesisk handelsrejsende og japansk blogger

Jeg boede på Hazel BnB midt i Venedig med en dejlig udsigt. (se billedet til højre). En helt igennem positiv oplevelse, der kun blev gjort bedre af de mennesker jeg mødte.

Li Peng

kinesisk handelsrejsende

Li Peng og hans enorme rygsæk!

Li Peng havde købt en hel kylling til aftensmad, som han forgæves prøvede at spise op, mens jeg spiste en pastaret. Han var åben, lattermild og talte et interessant engelsk, som man lige skulle vænne sig til. Hans historie var ret unik: Han rejste rundt, mens han solgte smykker på kinesisk eBay. En vaskeægte handelsrejsende! Han havde været i Sri Lanka, Vietnam og store dele af Afrika for at købe smykker og andre dyre klenodier, som han solgte til den kinesiske overklasse.

Han havde sin familie til at sende dem ud for sig, så han kunne bare blive ved med at rejse – lige indtil hans lager var brugt op. Det åbnede for alvor mine øjne op for, hvilke unikke mennesker som man kan møde når man rejser på egen hånd.

Yohei Komatsubarajapansk rejseblogger modt på hazel hostel

Monstrøst stort kamera. Det var min første tanke da jeg så og faldt i snak med Yohei. Han talte ikke så godt engelsk, men jeg fik alligevel lavet ham en kop kaffe og set hans blog – hvor han har mere end 3000 læsere – hver dag! Tal som vi kun kan drømme om her på bloggen. Han nævnte også bloggen i sit indlæg for dagen – det gav mere end 300 japanske besøgende til bloggen! Desværre blev ingen af dem som læsere.

Seværdigheder i Venedig

Venedigs snoede gadervenedigs gader

Der findes ingen bedre by at fare vild i end Venedig. Gaderne er små og hyggelige og det eneste med hjul er børns løbecykler og arbejderes sækkevogne. Ingen biler. Ingen cykler. Ingen heste. Bare gåben og ro. Venedig er heller ikke større end at man kan gå fra den ene ende til den anden ende af byen på et par timer.

Venedigs snoede kanaler

Helt unikt for Venedig er de mange, charmerende kanaler, der snoer sig gennem byen. Du oplever allerbedst kanalerne ved at sidde i en af de hundredevis af gondoler, mens du bliver stavret rundt.

Alle gondoler har aftalt fællespriser, så du skal hoste lidt op, hvis du vil en tur rundt. 70 euro i dagtimerne, 100 euro om aftenen for en halv times tur.

Canal Grande

Den vigtigste kanal i Venedig snor sig som et omvendt S gennem hele byen: Canal Grande. Den fungerer som ‘hovedvej’ for byens vandtrafik. Her ser du de offentlige vandbusser, vaporetti, private vandtaxier og mange turister i gondoler. Kanalen løber i den ene ende ud ved byens hovedbanegård

Både ved at gå langs med og sejle på Canal Grande kan du for alvor opleve den særprægede, venetianske arkitektur, hvor man bygger direkte ned til vandet. I båd vil du også komme til at sejle under Rialto-broen, så du kan nyde den lidt på afstand.

Markuskirken og -pladsenmarkuspladsen

Som Venedigs største åbne plads kan du nærmest ikke undgå at komme forbi. Den store facade, står som noget af det største for mig på min tur. Den var smuk, uden at være for voldsom.

Desværre blev min oplevelse af pladsen som helhed forstyrret af, at de var i fuld gang med at restaurere den. Men det skal alle sommerturisterne nok få glæde af.

rialtobroenRialtobroen

I kommer heller ikke udenom at lægge en tur forbi Rialtobroen. Ja, den er fin og overdækket, men det er også det sted i hele Venedig med den største koncentration – det bringer tanker tilbage til Den Røde Bro i Hoi An – gange 100!

Se og oplev broen, men drej så ned af en af de mindre sidegader – det er her Venedig for alvor skinner.

Giudecca

Er du ligesom os også stor fan af skallede vægge og turistfri gader? Så skal du ikke gå glip af den charmerende ø Giudecca, der ligger lige syd for Venedig. Her får du mange af fordelene ved Venedig uden at skulle kæmpe dig gennem en flok forvildede turister.

Det er også muligt at bo på øen, selvom der generelt er delte meninger om, hvor godt det er. På den positive side, er du afsides byen på en hyggelig ø sammen med en mindre menneskemængde, men samtidig er du også afskåret fra store dele af selve Venedig, så du ikke får det hele med.

Som udgangspunkt vil vi ikke anbefale at bo på Giudecca, medmindre du har mere end en uge i Venedig. Hvis du har tid nok gør det ikke noget at være en smule afskåret – ellers vil vi anbefale dig at vælge et af de mange hoteller, der ligger tættere på centrum. Der ligger også et hostel på Giudecca, som jeg fik anbefalet i Milano. Jeg valgte ikke at bo der, da mit besøg var så kort, at jeg heller ville bo lidt mere centralt. I retrospekt ville jeg gerne have været en tur forbi og brugt en enkelt nat.

Burano – japansk anbefaling

Desværre fik jeg ikke selv mulighed for at besøge Burano, men min gode japanske medblogger, som jeg mødte på mit BnB sagde, at det var hans absolut favoritsted. I HELE VERDEN. Du skal ikke kigge ret længe på hans verdenskort, hvor steder han har besøgt er aftegnet for at forstå, hvor fedt et sted det må være. Her er du endnu længere væk fra byen end Giudecca, og stedet har sin egen, unikke charme.

Du kan komme hertil med Vaporettoerne, så det kan sagtens klares på en enkelt dag.

Næste gang besøger vi Venedig med mere tid – og med mere forrebedelsesarbejde gjort på forhånd; så modtager Burano også et visit.

Andre seværdigheder

Der er så mange ting at opleve i Venedig – her har vi valgt de absolut vigtigste! Vil du gerne have et bredere indblik anbefaler vi TripAdvisor, der giver et godt overblik og er fyldt med gode anmeldelser.

Er der noget specifikt, vi kan hjælpe dig med? Skriv endelig en kommentar i feltet herunder 🙂

En turistfælde med charme: Norditalien på sit højeste

Jeg nød Venedig – og ville ønske at jeg havde haft mere tid til at forvilde mig endnu længere ind i de snoede gader. På trods af den store mængde turister, så var der plads til at man kunne være sig selv, når bare man bevægede sig væk fra de største attraktioner. Alle var imødekommende og mødte fremmede med et smil – ikke ligesom i Milano, hvor de var lidt mere reserverede.

Men nu var det også nogle dage midt i februar, hvor jeg stadig havde vintertøjet på . jeg ville ikke tage til Venedig på sommerferie.